Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР,

...
Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР,
Коментари Харесай

Александрина Пендачанска напуска БНР заради колега журналист

Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР, заяви радиото. Тя разгласява в обществените мрежи копие от писмото си до Обществения съвет на радиото и до генералния му шеф.

" Моля, считано от през днешния ден, 10 април 2022 година, да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио ", написа Пендачанска и прецизира, че повода е последното издание на предаването " Политически неточно ".

" Волгин злоупотребява с ефира на публичната медия от години. Чрез мненията и гостите, които кани, неговите излъчвания са се трансформирали в канал за разпространяване на дезинформация и подправени вести ", споделя Пендачанска.

Водещият Петър Волгин оповести в ефир в неделя непотвърдена, само че тиражирана от някои уеб сайтове, информация за пленяване на транспортен съд с българи в Мариупол, която Министерство на външните работи по-късно отхвърли.

" Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не искам името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и незаконния режим на президента ѝ, Владимир Путин ", приключва тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР